renovera kök stockholm

Drömmer du om att renovera köket, men är orolig för att kostnaden ska bli för hög? Du behöver faktiskt inte spräcka hela årets budget för att förnya ditt kök. Det finns nämligen ett flertal enkla estetiska förändringar du kan ta till för att ge ditt kök en fräsch och modern känsla, utan att det behöver kosta skjortan. Här har vi på Precision VVS samlat våra 4 bästa tips på hur du med väldigt enkla medel kan förändra stilen i ditt kök.

Tips 1: Byta eller renovera bänkskivorna i köket

Gamla, slitna eller omoderna bänkskivor drar ner känslan i ett i övrigt fräscht kök. Då kan det vara dags att investera i nya! Byte av bänkskivor går relativt fort, samtidigt som resultatet har en stor effekt för kökets enhetliga känsla. Beroende på hur din budget ser ut kan du välja bänkskivor av sten som är något dyrare, eller mer prisvärda varianter av laminat eller trä. Ett annat alternativ är att renovera dina befintliga träbänkskivor genom slipning och lackning. Att ta vara på det man redan har är inte bara positivt för miljön – det är också bättre för din plånbok.

Tips 2: Måla om väggar, tak eller köksluckor

En annan, enkel metod för att fräscha upp ett äldre kök är att måla om taket, väggarna eller köksluckorna. Köket utsätts ständigt för matos och rök från spisen och ugnen, vilket ofta leder till missfärgningar. Genom att måla om de här ytorna kan köket nästan kännas som nytt, samtidigt som du får chansen att ge rummet en helt ny look. Varför inte välja en helt ny färg?

Tips 3: Byt ut blandare och diskho

Att byta ut diskho och blandare i köket kan göra större skillnad än många tror. Det finns många prisvärda alternativ på marknaden som ger ditt kök en helt ny look. För bara några tusenlappar kan du hitta stilrena och kvalitativa blandare och diskhoar, och om avloppets placering tillåter det så går det bra att utföra installationen själv.

Tips 4: Installera ny belysning

Skapa en ny atmosfär i köket genom att uppgradera belysningen. I många äldre kök råder det brist på så kallad punktbelysning som dels skapar en mysigare atmosfär, och dels kan användas som arbetsbelysning när du lagar mat. Vi rekommenderar varmt att du installerar smart belysning som kan anpassas efter olika situationer och stämningar – exempelvis intensivt arbetsljus under matlagningen och stämningsfullt ljus vid middagen. Kom ihåg att du i vissa fall kan behöva söka hjälp från en elektriker för att säkerställa en korrekt installation.

FAQ DATA

Hur kan man med enkla medel skapa en ny och fräsch känsla i köket?

Du kan byta ut eller renovera dina bänkskivor, måla om, byta ut blandare och diskho samt installera ny belysning.

Vilken är den mest kostnadseffektiva metoden för att ge köket en ny look?

Genom att slipa och lackera om dina befintliga träbänkskivor kan du få dem att se så gott som nya ut. Det kostar inte heller särskilt mycket!

Kan man installera belysning i köket själv?

Belysning går i vissa fall att installera själv. Det går till exempel bra att byta ut befintliga lampor eller montera enkla armaturer på egen hand. För mer komplicerade elektriska arbeten, som att installera nya strömbrytare eller spotlights, behöver du dock anlita en professionell elektriker.