Renovera ett badrum Stockholm

Har du ett badrum i mindre storlek som är i behov av en uppfräschning? Att renovera ett litet badrum kan kännas som en utmaning, men det finns faktiskt en hel del knep att ta till för att ge rummet ett större och luftigare intryck. Med rätt kunskap och smarta lösningar kan även trånga utrymmen förvandlas till praktiska och smakfulla oaser. Här delar vi på Precision VVS med oss av 5 värdefulla tips för att du ska lyckas med renoveringen.

Tips 1: Vikten av att inreda med ljusa kulörer

Att inreda med ljusa färger som vitt och ljusgrått är A och O om du vill skapa en känsla av rymd. Om du planerar att använda kakel rekommenderar vi att du använder stora kakelplattor i ljusa färgnyanser på både golv och väggar. På så vis skapas en illusion av ett större och sammanhängande utrymme. Välj gärna kakel och klinker med en spegelblank yta som kan reflektera ljus och öppna upp rummet ytterligare.

Tips 2: Investera i smarta och effektiva förvaringslösningar

Smart förvaring är av yttersta vikt i ett mindre badrum. Investera gärna i vägghängd förvaring för att frigöra golvyta – vägghängda hyllor och handdukstorkar är till exempel utmärkta alternativ. Glöm inte heller bort att bygga på höjden, och även utnyttja utrymmet ovanför toalettstolen för att maximera din begränsade golvyta. Kom också ihåg att skåp generellt rymmer mer produkter än lådor.

Badrum Stockholm

Tips 3: Välj detaljer med omsorg – du kan spara mer utrymme än du tror

I ett litet badrum räknas varje centimeter. Med optimalt utformade badrumsmöbler som spegelskåp, tvättställ, kommoder och toaletter med något minskat djup kan du spara en hel del utrymme i slutändan. Små förändringar i detaljer kan helt enkelt göra stor skillnad för att skapa ett rymligare och mer funktionellt badrum.

Tips 4: Rätt belysning ökar känslan av rymd

Med strategiskt placerade ljuskällor som spotlights och andra eleganta lampor kan du skapa ett vackert och trivsamt sken som förstärker känslan av rymd i ditt lilla badrum. Kombinera huvudbelysning i taket med flera mindre ljuskällor för att skapa en balanserad atmosfär. Spotlights i taket passar perfekt när du behöver ett starkt och praktiskt ljus, medan vägg- och bordslampor av olika slag kan höja badrummets trivselnivå.

Tips 5: Satsa på en dusch med vikdörrar

För att spara på golvytan är en dusch med vikdörrar definitivt ett bättre val än exempelvis ett badkar. Många modeller kan vikas inåt, vilket ger dig mer golvutrymme när duschen inte är i bruk. Vi rekommenderar att du väljer vikdörrar med transparent glas som kan reflektera och släppa igenom ljus.

FAQ DATA

Varför bör man satsa på en dusch med vikdörrar till ett litet badrum?

En dusch med vikdörrar ger dig mer golvutrymme när duschen inte används.

Vilka förvaringslösningar är optimala i ett litet badrum?